Ipp Header Companyname Insert
Telefoon: 06-22710048
Email: info@ippsy.nl
Wij spreken Nederlands
Wir sprechen Deutsch
We speak English
NIEUWS
Couple Power logo

Verhoog je LQ

Verhoog je liefdes quotient, de intelligentie van de liefde, op het werk, met klanten en ook in je relatie thuis. 

Het boek is in de boekhandel verkrijgbaar. 


Tegenslagen in relaties doen pijn - doe er iets aan!

Ga naar www.couplepower.nl en download het gratis e-bookje van Ingeborg Weser: 'Tegenslagen in relaties doen pijn - doe er iets aan'! 


Wachttijd, Vakantie & Telefonisch Overleg

 

Wachttijden individuele therapie: (per 12-8-2022)

Vanaf 1-1-2022 worden mijn werkzaamheden niet meer bekostigd door zorgverzekeringen. Ik ben voor consulten en psychologische begeleiding beschikbaar voor mensen, die zelf betalen. Er is op dit moment een wachtlijst. Ik ben vanaf 1-10-22 weer beschikbaar. 

Partnerrelatietherapie: (per 12-8-22) 

In verband met een wachtlijst kunt u  zich bij mij melden vanaf 1-10-2022.

Telefonisch Overleg

Voor telefonisch overleg kunt u mij bellen: 06-22710048. Of u spreekt een bericht in op mijn voicemail. Ik bel u dan zo spoedig mogelijk terug. 

Wijziging praktijk adres: 

Per 1-1-2022 is het adres van mijn praktijk gewijzigd. 

Nieuwe adresgegevens: 

Ingeborg Weser

Kerkberg 30 

6573 DN Beek-Berg en Dal

info@ippsy.nl

06-22710048

Een vernieuwde website volgt spoedig! 


Privacy Statement (AVG)

Ons Privacy Statement vind U hierLichaam en Geest in Balans.

Een Behandeling gericht op Stressreductie

Mindfulness

Het organisme reageert op belastende gebeurtenissen met een ingewikkeld fysiologisch gebeuren, waarbij de hersenen, de hormonen en het zenuwstelsel betrokken zijn. Dit ‘stresssysteem’ komt in actie bij werk- of tijdsdruk, maar ook in situaties die als emotioneel bedreigend, beangstigend of inspannend worden ervaren. Het werkt goed als het lijf in staat is flexibel op omstandigheden te reageren: in situaties van stress met extra energie, activiteit en alertheid. Als het ‘gevaar’ verdwenen is met ontspanning, rust en lichamelijk en psychisch herstel. Een ontregeld stresssysteem gaat samen met psychische en somatische klachten zoals vermoeidheid, somberheid, slapeloosheid, onrust, angst etc. Op fysiologisch niveau verkeert de persoon dan in een toestand van chronische stress, die men zelf niet als zodanig ervaart. De lichamelijke en psychische gezondheid is er op den duur de dupe van.

Door leren om te gaan met spanning en ontspanning kunt u beginnen om de overbelasting van het stresssysteem tegen te gaan. Hierbij komt goed van pas dat het lichaam ook een tegenhanger van het stresssysteem kent: het systeem rond om het hormoon ‘oxytocine’ dat samen gaat met ontspanning, lichamelijk herstel, stressreductie en gevoelens van rust, veiligheid en verbondenheid.

 Wat u leert

U leert uw eigen stressreactie kennen en diepgaande ontspanning en innerlijke rust ervaren. Naast kennisoverdracht m.b.t. de werking van het stresssysteem, onderzoeken we hoe u op uw eigen manier op stress reageert. We gaan na of er gedachten, gevoelens of handelingen zijn die een ongezonde stressreactie bevorderen, zoals: ‘Ik moet alles alleen doen’, of ‘Als het niet perfect is dan is het niet goed genoeg’. Daarna zoeken we naar mogelijkheden om deze stressreactie zelf te kunnen beïnvloeden. Verder leert u om naar de signalen van uw lichaam te luisteren en om het ‘Oxytocine-systeem’ van ontspanning en rust te leren kennen.

Hoe wordt gewerkt

In het middelpunt staat natuurlijk het gesprek met elkaar. U wordt bewust van uw eigen functioneren en ontdekt nieuwe gedragsmogelijkheden. Er worden lichamelijke oefeningen gedaan om te ontspannen en het lichaamsbewustzijn te bevorderen zoals ademhalings- en bewegingsoefeningen, imaginatieoefeningen.  Er worden ook huiswerkopdrachten gegeven.

U hebt baat bij aanpak