Ipp Header Companyname Insert
Telefoon: 06-22710048
Email: info@ippsy.nl
Wij spreken Nederlands
Wir sprechen Deutsch
We speak English
NIEUWS
Couple Power logo

Verhoog je LQ

Verhoog je liefdes quotient, de intelligentie van de liefde, op het werk, met klanten en ook in je relatie thuis. 

Het boek is in de boekhandel verkrijgbaar. 


Tegenslagen in relaties doen pijn - doe er iets aan!

Ga naar www.couplepower.nl en download het gratis e-bookje van Ingeborg Weser: 'Tegenslagen in relaties doen pijn - doe er iets aan'! 


Wachttijd, Vakantie & Telefonisch Overleg

 

Wachttijden individuele therapie: (per 12-8-2022)

Vanaf 1-1-2022 worden mijn werkzaamheden niet meer bekostigd door zorgverzekeringen. Ik ben voor consulten en psychologische begeleiding beschikbaar voor mensen, die zelf betalen. Er is op dit moment een wachtlijst. Ik ben vanaf 1-10-22 weer beschikbaar. 

Partnerrelatietherapie: (per 12-8-22) 

In verband met een wachtlijst kunt u  zich bij mij melden vanaf 1-10-2022.

Telefonisch Overleg

Voor telefonisch overleg kunt u mij bellen: 06-22710048. Of u spreekt een bericht in op mijn voicemail. Ik bel u dan zo spoedig mogelijk terug. 

Wijziging praktijk adres: 

Per 1-1-2022 is het adres van mijn praktijk gewijzigd. 

Nieuwe adresgegevens: 

Ingeborg Weser

Kerkberg 30 

6573 DN Beek-Berg en Dal

info@ippsy.nl

06-22710048

Een vernieuwde website volgt spoedig! 


Privacy Statement (AVG)

Ons Privacy Statement vind U hierIpp Photo Prepostnatal

Emotionele aspecten van zwangerschap en geboorte

Psychische aspecten van de zwangerschap komen maatschappelijk gezien steeds meer in de belangstelling. Sinds wij door middel van de echoscopie direct deel kunnen nemen aan het leven van het ongeboren kind kunnen wij met eigen ogen zien dat de foetus een heel levendig en actief wezen is dat binnen zijn omgeving (het organisme van de moeder) ageert en reageert. Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat de psychische gesteldheid van de moeder invloed heeft op de ontwikkeling van het kind: Stressonderzoek laat zien dat het kind gevolgen ondervind als de moeder zich tijdens de zwangerschap erg belast voelt en niet voldoende in staat is om te ontspannen: overmatige stress in de zwangerschap kan verband hebben met zwangerschapscomplicaties, vroeggeboorte, slaap- of voedingsproblemen van de baby of overmatig huilen. Verder is uit dieronderzoek bekend dat de manier hoe het organisme op stress reageert al in de baarmoeder wordt ‘geprogrammeerd’.

Reden genoeg om begrip te hebben voor zwangere vrouwen en hun partners. Ook een gewenste zwangerschap kan namelijk verreikende gevolgen hebben voor het leven van de ouders: De komst van een kind betekend vaak grote veranderingen op financieel en economisch, maar ook op het psychisch en relationeel vlak. Moeder of vader worden vraagt om psychische aanpassingen die verder gaan dan de blijdschap met het kind op komst.

Ondersteuning van de ouders is ondersteuning van het kind
Wat u als zwangere o.a. nodig heeft:

Voor de partner gelden eigenlijk bijna dezelfde adviezen. Ook de toekomstige vader moet wennen aan de nieuwe situatie en heeft tijd nodig om vader te worden. Vaak voelt hij meer verantwoordelijkheid voor de financiële veiligheid van het gezin op zijn schouders. Ook dit gegeven vraagt om innerlijke en uiterlijke aanpassingen. Ook moet hij leren veranderingen in zijn vrouw en in de relatie te aanvaarden en ruimte te maken voor een kind.

lees meer voor professionalsprenatale psychologie Prof